Marikolla oli silloin 4kk vanhana hiusmurtuma kinnernivelessä ja nyt taas se sama jalka on pennutuksen jälkeen alkanut vaivaamaan. Juostessa ja liikkuessa vaivaa ei huomaa ollenkaan, mutta kun seisoo paikallaan , niin Mariko "keventää" sillä jalalla niin että vain vähän ottaa tukea varpailla!


Oikea takajalka, vain kynnet maassa!

Tilasin Marikolle ajan eläinlääkäriin. Samalla päätimme ottaa myös viralliset lonkkakuvat ja poistaa hammaskiveä, kun koira kerran juoduttiin rauhoittamaan kuvausta varten!

Ensin eläinlääkäri kokeili jalkaa ja selkää ym venytti ja virutti ja paineli ja ties mitä. Nivelsiteet eivät ole poikki! Polviniveltä Mariko vähän aristi ja lisäksi taaksepäin vedossa oli jäykyyttä.  Sitten rauhoitettiin ja aloitettiin rtg.kuvien otto! Lonkat otettiin ekana ja ne ok. Siis ei mitään sellaista havaittavissa, mistä vaiva olisi voinut johtua. Sitten polvet ja kinnernivelet, jotka myös ok. Ojt myös sivulta, ok.  Kun näissä kuvissa ei löytynyt "vikaa", niin vielä otimme varmuuden vuoksi kuvan selkärangasta, joka myös ok.

Lonkkakuvat lähtivät kennelliittoon ja tällä viikolla toinen eläinlääkäri vielä katsoo kaikki kuvat.

DG:otj hermovamma ja /tai polvessa venähdys joka kipuilee-näiden pitäisi korjaantua kipulääke, b-vitamiini, sekä hierontaa ja uintia kun vedet lämpiää. Jalan tulisi olla normaali n1-2 kk kuluttua. 

Aika varattu fysioterapeutille/hierojalle 20.5.

Marikoa itseään ei näytä tuo jalka juurikaan vaivaavan, mutta meitä muita sitäkin enempi! Hän leikkii tosi paljon Ellyn kanssa ja samoin lenkillä juoksee ja kävelee normaalisti.

Myös vasen takajalka tutkittiin, koska viime syksynä Mariko ajokokeessa loukkasi sen ja siinnä oli turvotusta. Silloin jalkaa ei kuvattu ja se parani varsin nopeasti. Ilmeisesti kyseessä oli pieni revähdys/venähdys. Sen jälkeen ei ole jalka ei ole vaivannut!