Friidu on astutettu ja pentujen pitäisi syntyä 7-10.6.2008


Herkko ja Friidu seurustelemassa.

Odottavan aika on pitkä!

Perjantaille 9.5.08 on Friidulle varattu aika TIINEYSTARKASTUKSEEN/ ULTRAAN!

9.5.2008:Ultrassa näkyi useita pentuja! JEE-JEE! ja odotus jatkuu....

Onneksi: sillä maha on selvästi kasvanut ja olin jo huolissani , että annanko liikaa ruokaa, kun lihoo jo NYT!
Lääkäri totesi, että pentuja on "pilvinpimein" ainakin 6 jopa enempikin! Nyt jatkamme normaalia elämää, lenkkeilen ja liikkuen. Friidu tykkää juosta polkupyörän rinnalla, joten eiköhän taas lähdetä pienelle pyörälenkille!

21.5.2008

Friidun ruokamäärää olen lisännyt pikkuhiljaa, mutta sillä on aina nälkä ja jano! Ruuan olen mitannut ja annan sen aamupäivällä ja illansuussa. Myös penturuokaan on siirtyminen käynnissä.

Meillä syödään ACANAA, sekä laadun että hinnan vuoksi.

Pyörälenkit Friidun kanssa on nyt lopetettu ja sen päätöksen teki emäntä! Friidu kyllä olisi halunnut juosta, mutta kun maha alkaa olla jo niin ISO. Kävelylenkillä tietenkin käymme kahdesti päivässä.

Eilen sain vaalmiiksi "pentusängyn". Tein sen vanhasta laverisängystä ja aivan hyvä tuli!


Mariko auttoi rakennustöissä ja oli ensimmäisenä testaamassa uutta sänkyä! Tässä puuttuu vielä korotus sivureunoista, mutta sopivan kokoinen on kahden kaapin väliin apukeittiöön.


Friidukin kävi ihmettelemässä, että minunko täällä pätäis nukkua?


"Makkaran voimalla" yhteiskuvaan ja sänkyyn suostui myös Ritke tulemaan. Tässä kuvassa sänky on valmiina. Toivottavasti kelpaa Friidulle ja pennuille?

2.6.08 VIIMEISTÄ viikkoa viedään!

Odotusta jäljellä vielä muutama päivä! Lämmön mittaukset on aloitettu. Ruoka ei oikein enää Friidulle maistu ja pesäpaikkoja pitää kaivaa.


Vinkulelu "norsu"on joutunut erityistarkkailun kohteeksi ja on hampaissa nukkuessakin!


Tähän ei varmaankaan tekstiä tarvitse! Valtava on!

7.6.2008 klo 7:00  Lämmöt laski eilen iltapäivällä ja takana on rauhaton ja lähes uneton yö! Pesäntekoa, läähätystä ja paikan vaihtoa!

Eka pentu syntyi 10.30 ja ilmeisesti viimeinen 16.15. Kaikkiaan syntyi 3+3, mutta yhdellä oli kitalaki/huulihalkio ja sen jouduin lopettamaan!

Meillä on siis 5 pentua 2u ja 3n ja kaikki on varattuja!

Friidu hoiti mallikkasti synnytyksen ja hoivasi pentujansa ammatilaisen otteilla!


Onnellinen pikkuperhe!

 Lisätty 30.6.08 Pentujen painotaulukko kolmen viikon ajalta

 

 

 

2.7. Pääsi Hulivili pikkukoirien taivaaseen (vesipää).

Kuten painotaulukosta näkyy, jäi Hulivili kehityksessä jälkeen muita pentuja koko ajan. Alusta alkaen se pyöri ja kiipeili ja oli alati liikkeessä. Söi aivan hyvin jopa kiinteää ruokaa ja osasi juoda vettä, mutta ei pystynyt hallitsemaan liikeitään. Kaatui heti, kun yritti nousta jaloilleen. Viimme päivinä pää alkoi näyttää "vesipäältä".

Nyt meillä on siis jäljellä 4 pentua; Hertta, Helmi, Herkules ja Hurmuri, jotka kasvaa ja voivat hyvin!

12.8. Friidu hoiti pentueensa mallikelpoisesti ja Mariko oli myös apuna. Loppuajasta jopa Mariko leikki enempi pentujen kanssa kuin Friidu, mutta kuitenkin kaikki sulassa sovussa. Oli hauskaa seurata niiden touhuamista ja pentujen kehitystä. Uskomatonta kuinka erilasia luonteen piirteitä voi jo 4-7vk pennuilla olla.

Kaikki pennut ovat uusissa laumoissaan ja ovat pärjänneet siellä hyvin. Terveisiä ja kuvia on tullut kasvattajalle jonkun verran, mutta lisää saa tulla! :)

Friidun kanssa on aloitettu taas pyörälenkit (8-12km) ja se kyllä nauttii juoksemisesta! Aamuja lasketaan yhdessä, että päästäisiin vapaana juoksemaan pupun perässä!