Hutikan Fagara, Friidu, Hutikan Hulina Hulda, Hulis, Hultsukka, Hulda, Hutikka


2x ROP, 2xVSP, 4xsert

Olen Friidu ja olen syntynyt keväällä-06. Yhdessä on emännän kanssa käyty koirakoulua viimme syksystä lähtien. Siellä on opeteltu arkitottelevaisuutta, näyttely käyttäytymistä ja aktivointitemppuja, mitkä jokaisen metsästyskoiran pitää ehdottomasti hallita. Siellä on myös saanut paljon uusia koirakavereita.

Olen ollut erittäin oppivainen ja ahkera koirakoululainen, kun emäntä vaan osaisi ohjata minua. Se on vähän sellainen makupala-automaatti, kun minä ääneni korotan....


Syksyllä-07 olen tosi ahkerasti harjoitellut jäniksen etsimistä ja ajamista vaihtelevalla menestyksellä. Välillä jänis löytyy, mutta kun se menee tielle, se häviää! Meillä nämä alueet on sellaisia, että aina jossain on metsätie. Jos pupu menee lähes suoraan tien yli, minä sen kyllä löydän, mutta kun se juoksee tietä pitkin, olen minä vielä aivan hukassa. Odotamma mamman kanssa lumikeliä. Katsotaan sitten miten se minun ajo menee........

9.3.08: Metsästyskausi 07-08 on nyt takanapäin! Kehitystä tapahtui valtavasti ja muutaman pitkän ajon sain , syksyn lyhyiden pöläytysten lisäksi. Heikkouteni on, että seuraan liikaa mammaa. Olen siis liian lähihakuinen. Sitten kun se pupu löytyy, ajan sitä aivan kohtalaisesti. Kaatoja mulla on useita, mutta niitä kun ei lasketa! Ensi syksynä mamma suorittaa tuomarikortin ja sitten meilläkin osataan laskea MINUUTTEJA!

Näyttelyissä meidät tapaa muutaman kerren kevään ja kesän aikana. Myös pentusuunnitelmat meillä on mielessä ensi kesälle! Sulhanenkin on jo katsottuna. Saa nähdä kuinka käy!

12.8. Näyttelyt meni hyvin, sillä sekä Polvijärvellä, että Kiihtelysvaarassa tuli ERI PN1 ROP ja serti. Päänäyttelyssä Keminmaalla ERI, kuten myös Enossa. Kerimäellä EH.

Eka pentue syntyi 7.6. syntyi, josta voi lukea "pentupäiväkirjasta"

Nyt odotamme metsästyskauden alkamista ja niitä piiiiiitkiiiiijä ajoja!

11.03.09 Metsästyskausi alkoi lupaavasti ja sain useita hyviä ja jopa pitkiä ajoja. Etenkin kun mamman kanssa kaksistaan olimme metsässä, meni meillä tosi hyvin! Mamma keräili sieniä ja puolukoita tai odotteli minua nuotiolla ja minä etsin ja ajoin pupuja. 

Joulukuun alussa olevaan ajokokeeseen mamma ilmoitti minut, mutta minä sairastuin ennen sitä koetta. Siihen se hyvin alkanut metsäsätyskausi sitten kuihtuikin, kun kelit olivat niin karkeat, kun minun lääkekuuri loppui ja sitten taas tuli juoksut ja sairastuin uudelleen. Minulle tuli toistamiseen kohtutulehdus!

Mamma sitten päätti, että minut leikataan. Eka hormoonihoito oli niin "rajujuttu", että mamma ei sitä mulle enää uudestaan halunnut. Kohtu sekä munasarjat on nyt poistettu. Myös tikit on jo poistettu ja haava on parantunut hyvin.

Minulla on herkkä vatsa tai jotain muuta! Oikein sopivaa nappulaa ei meinaa löytyä. Säkin verran on useita merkkejä kokeiltu, mutta ainut taitaa olla Royal Canin herkkävatsaiselle tarkoittu nappula, mikä ei aiheuta mulle ilmavaivoja.

Ensikaudella yritetään sitten ajaa pupua ja pysyä terveenä!

31.12.2009 Vuosi on lopuillan ja Uusi alkamassa! Paljon sitä ehtii tapahtumaan vuoden aikana. Se minun sairastelu ei loppunut vielä viimme maaliskuussa vaan kesti kesään saakka! Maha piti vielä uudelleen leikata, kun sen haavan viereen tuli patti ja tikin reiät mäti. Sitten vasta kesällä se parani, mutta nykin joskus siihen tulee näppylöitä ja sitä kutittaa. Mamma laittaa siihen pihkavoidetta, joka auttaa ja iho paranee muutamassa päivässä.
Pupun ajohommat ovat menneet vaihtelevasti ja varsinkin se etsiminen on joskus vaikeaa! Jos mamma jaksaa ja viitsii kävellä mukana niin kyllä minä sitten etsin, mutta muuten en kyllä yksin lähde hakemaan, kuin aivan läheltä! Olen minä kyllä aika monta pupua onnistunut ajamaan passimiesten eteen. Siis kaatoja on tullut, mutta paljon olisi vielä parannettavaa; sanoo mamma. Omatoimisuutta se kaipailee minulle!

10.5.2010. Friidu on ollut hoidossa Sollun ja Jounin luona tammikuusta alkaen ja jää sinne elämään  heidän ilokseen.